Drömmen om en kolonistuga kanske mest utspelar sig under de där strålande soliga dagarna då man kan vara ute och sköta om sina blomsterbäddar och grönsaksodlingar. Vi vet ju alla dock att de regniga dagarna kommer och trots att de är välgörande för trädgården så kanske man själv står rastlös utan att att veta vad man ska ta sig till. Beroende på årstid finns det trots allt mängder av trädgårdssysslor som man kan utföra inomhus.

Under tidig vår är det dags att fröså och kultivera de plantor som mår bra av att stå inomhus och växa till sig fram tills vädret är garanterat frostfritt. Vissa växter, exempelvis chili och paprika trivs allra bäst om de får komma ut när nattemperaturen aldrig faller under tio grader, men de behöver ganska god tid på sig för att växa till sig, därför är det bra att så tidigt. Även många blommor kan frösås tidigt och skötas om på ljus och varm plats för att sedan planteras ut i rabatter och krukor när vädret tillåter. Detta är ett mysigt, lite pilligt göra som kan fylla dina regniga dagar.

När du sedan tar en liten paus i påtandet tycker många att Online slots är en bra sysselsättning för regniga dagar. Du kan spela gratis på denna sida och har du tur kan kanske guldregnet falla just över dig? Att planera för sommaren och fönstershoppa i frökataloger och plantskolors hemsidor är även det en trevlig sysselsättning. Varför inte testa nya sorter nästa säsong? Prova dig fram till vad som trivs på din kolonilott, du kanske blir förvånad över vilka växter som kan frodas på just din jordplätt.

Regnar det på sommaren? Bjud hem dina nära och kära att smaka på vad din trädgård kan erbjuda. Även om det regnar uppskattar alla de frukter och grönsaker som kommer tidigt såsom rabarber, bigarråer och nypotatis med gräslök. Dela med dig av det din jordlott bjuder på så njuter du garanterat också mer.